محل تبلیغات شما

پیس میکر یا ضربان ساز دستگاهی کوچک است که درون بدن قرار گرفته و با ایجاد پالس های الکتریکی منظم موجب می شود تا ریتم ضربان قلب منظم شود. بسیاری از بیماران برای درست کار کردن قلبشان به وجود آن محتاجند. پیس میکر ها هم به باطری نیاز دارند ولی اخیرا نوعی از آنها ساخته شده که باطری ندارد و انرژی مورد نیاز برای کار خود را از حرکت قلب تامین میکند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، یک بیمار با یک پیس میکر مصنوعی ، باید مراقب اطراف و دستگاههایی که ممکن است در مولد پالس تداخل ایجاد کنند باشد:

۱– لوازم منزل

فردی که دارای ضربان ساز است به راحتی می تواند از وسایل خانگی معمولی مثل موارد زیر استفاده کند:

— اجاق گازهای مایکروفر،

— ضبط صوت، رادیو پخش دارای موج اف ام و آ ام، تلویزیون و ریموت،

— تلفن ( عادی و همراه ) با رعایت فاصله بیش از ۱۵ سانتی متر،

— ویدئو و بازی های رایانه ای،

— وسائلی چون مخلوط کن و تستر،

— وسائل دستی مثل مو خشک کن، صورت تراش برقی، اتوی برقی

— وسایل الکتریکی بزرگ مثل لباسشویی، اجاق های الکتریکی و خشک کن های برقی،

— جارو برقی،

— ماشین های باغبانی،

— پتوهای الکتریکی،

— بازکننده های الکتریکی در گاراژ،

— مایکروویو،

— دستگاه های اشعه X،

برخی از این دستگاهها یک پتانسیل جزئی دارند که گهگاه منجر به مداخله ممانعتی در یک تک ضربان شده اند .

با این وجود بیشتر مردم می توانند استفاده از این دستگاهها را بدون نگرانی خاصی درمورد آسیب یا مداخله با دیگر پیس میکرها ادامه دهند. تجهیزات مولد قدرت ، تجهیزات جوشکاری جرقه ای و مغناطیس های قوی ( مثلا در دستگاههای پزشکی ، تجهیزات سنگین یا موتورها ) می توانند از عملکرد مولد پالس جلوگیری کنند. افرادی که با چنین تجهیزاتی یا نزدیک به آنها کا رمی کنند باید بدانند که ممکن است پیس میکر نتواند تحت این شرایط به درستی کارکند.

۲– موبایل ها

موبایلهای مورد استفاده در ایالات متحده ( کمتر از ۳ وات ) بنظر نمیرسد که به مولد پالس صدمه برسانند یا طرز کار پیس میکر را تحت تأثیر قرار دهند. تکنولوژی به سرعت پیشرفت می یابد بطوریکه کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC ) فرکانس های در دسترس جدیدی را ایجاد نموده است. موبایل های جدیدتر که از این فرکانس های جدید استفاده می کنند ممکن است پیس میکر را کم اطمینانتر سازند. یک گروه از کمپانی های موبایل در حال بررسی چنین احتمالی هستند.

۳– پیس میکر و تجهیزات پزشکی

شخص باید یک ID کارت توجیبی را با خود حمل کند ، اگر شخصی پیس میکر داشت باید به دکتر و دندانپزشک بگوید.

تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI ) از یک میدان قوی برای ایجاد تصاویری از ارگانهای داخلی و عملکردشان استفاده میکند. مغناطیس می تواند در منظم سازی وقفه ایجاد کند و در خروجی پیس میکر ممانعت بوجود آورد.اگر گرفتن MRI ضرورت داشت ، در بعضی مدلها خروجی پیس میکر می تواند دوباره برنامه ریزی شود. خطرات احتمالی و مزایا باید قبل از قرار گرفتن تحت تصویر برداری MRI توسط دکترمطرح شوند.

سنگ شکن موج شوک برون اندامی (ESWL ) یک روش درمان غیر تهاجمی است که امواج هیدرولیک را جهت از بین بردن سنگ های کلیه بکار میگیرد.این روش برای اکثر بیماران پیس میکری ، با انجام برخی برنامه ریزی های مجدد منظم سازی ، ایمن خواهد بود. بیمارانی با نوع ویژه ای از پیس میکر که درون شکم کاشته شده است باید از ESWL اجتناب کنند.

موارد خاص باید قبل و بعد از درمان توسط پزشک مطرح شوند.برش (ablation ) رادیو فرکانسی (RF ) امواج رادیویی را جهت اداره کردن تنوع گسترده ای از آریتمی ها بکار میبرد.مطالعات جدیدی که بر روی بیماران با سیستم های منظم کننده کاشته شده صورت گرفته ، واحدها را قبل ، در طول و بعد از برش کاتتر RF اندازه گیری نموده اند.

این مطالعات نشان داده اند که اکثر پیس میکرهای ثابت در طول ablation کاتتر با فرکانس های رادیویی بطور مخالفی تحت تأثیر قرار نگرفته اند. تغییرات مختلفی می تواند در طول و بعد از درمان ، در پیس میکر رخ دهد.پزشک باید به دقت سیستم منظم کننده (پیس کننده ) را بعد از عمل مورد ارزیابی قرار دهد. تحریک الکتریکی خارج پوستی اعصاب (TENS ) به منظور تسکین دادن دردهای حاد یا مزمن بکار میرود. اکثر مطالعات نشان داده اند که TENS تا حدودی در مقابل منظم کننده های دو قطبی ممانعت بوجود می اورد و گاهی اوقات ممکن است مختصری بر منظم کننده های تک قطبی هم اثر مخالفتی اعمال کند.این روش درمان میتواند با برنامه ریزی مجدد مولد پالس انجام پذیرد.

بنظر میرسد که اشعه های تشخیصی ( مانند نمایش X-ray ) اثری بر مولد پالس پیس میکر ندارند. در حالیکه اشعه های درمانی ( مانند آنچه برای درمان تومورهای سرطانی بکار می روند ) ممکن است به مدارهای پیس میکر آسیب برسانند.میزان آسیب قابل پیش بینی نیست و ممکن است با سیستم های مختلف متغیر باشد ولی هنگامیکه دوز اشعه افزایش یابد ، احتمال خطر و ریسک آن قابل توجه و زیاد می شود.

اتحادیه قلب امریکا توصیه کرده که تا جای ممکن پیس میکر درون پوشش محافظی قرار گیرد و اگر به طور مستقیم در حوزه میدان اشعه قرارگرفت ، تغییر مکان داده شود.

باید در طول درمان الکتروکاردیوگرام (ECG ) مانیتور شود و مولد پالس باید معمولا بعد و در طول دوره اشعه تست شود.

بنظر نمیرسد که تجهیزات دندانپزشکی پیس میکر را به صورت مخالفت آمیزی تحت تأثیر قرار دهند. بعضی بیماران ممکن است در طول دریل زنی دندان افزایشی را در نرخ منظم سازی احساس کنند.

بکا ربردن درمان تشنج الکتریکی ( مانند آنچه برای اختلالات ذهنی خاص بکار می رود ) بنظر می آید که در بیماران با پیس میکر ایمن و بی خطر است . دیاترمی مایکروویو یا موج کوتاه از سیگنال های فرکانس بالا و شدت بالا استفاده می کند که ممکن است محافظ نویز پیس میکر را بای پس کنند و در مولد پالس تداخل ایجاد کند و یا اینکه بالکل به آن آسیب برسانند.

اختلالات مربوط به عملکرد دستگاه

ضربان ساز ممکن است به دلایلی هم چون صدمه به لید یا عایق آن، اختلال باتری، قطعی در مدار سیستم، افزایش حس شدن یا به ندرت به علت سوراخ شدن قلب از کار بیفتد. در این صورت در نوار قلب بیمار ریت ذاتی دیده می شود، بدون این که ضربان سازی صورت بگیرد و وقفه ظاهر می شود.

اقدامات

چک کردن و سفت کردن هر گونه شل بودن اتصالات ( برای کم خطر میکروشوک از دستکش و اتصال خود به زمین از طریق یک وسیله فی اطمینان حاصل کنید ).

۱- باتری ضربان ساز موقت را عوض کنید. دستگاه های جدید، کم شدن قدرت باتری را اطلاع می دهند. همیشه باتری های مناسب را در دسترس داشته باشید. بعد از تعویض باتری تاریخ آن را یادداشت کنید. معمولاً بسته به مود و مقدار ضربان سازی انجام شده، عمر باتری نو ۵-۲ روز است.

۲- از نظر افزایش حس شدن بررسی ها و اقدامات لازم را انجام دهید.

۳- عکس گرفتن از قفسه سینه برای پی بردن به آسیب ایجاد شده و قرار دادن لید جدید در صورت وم.

۴- ارزیابی ضربان ساز دائم توسط پزشک قلب با استفاده از دستگاه حس کننده.

تداخلات الکترومغناطیسی چیست؟

تداخلات الکترومغناطیسی یا EMI در موارد زیر می تواند با ایجاد اشکال در مدارهای الکتریکی پیس میکر به آن آسیب برساند و حتی عملکرد صحیح ضربان ساز را دچار وقفه کند. منابع آن عبارتند از:

تداخلات الکتریکی توسط دستگاه هایی که به خوبی ایزوله نشده اند.

دستگا های الکتریکی که انرژی زیادی تولید می کنند مانند ژنراتور های صنعتی.

دستگاه هایی نظیر دستگاه های جوش ف و تولیدکننده قوس الکتریکی.

تعدادی از دستگاه های تشخیص طبی مانند MRI، رادیوتراپی و دستگاه های کنترل کننده درد.

کدام دستگاه های الکتریکی در بیماران دارای پیس میکر بی خطر است؟

بیشتر دستگاه هایی که در منزل استفاده می شوند چنانچه خراب نباشند منعی جهت استفاده ندارند. از این گونه وسایل می توان به این موراد اشاره کرد: اجاق های مایکروویو، سرخ کن های الکتریکی، چاقوی الکتریکی، مسواک های الکتریکی، تلویزیون، پتوهای برقی و در های گاراژ الکترونیکی. وسایلی که در محل کار هستند یا دستگاه های پزشکی در بیشتر موارد مشکل ساز نیست. رادیوگرافی قفسه صدری یا سونوگرافی، ماموگرافی یا CT scanمنعی جهت استفاده ندارند.

برخورد با محیط های حاوی تداخلات الکترومغناطیسی:

بهترین کار در این مواقع، خارج شدن از محیط این تداخلات یا خاموش کردن دستگاه است. در فرودگاه می توان با نشان دادن کارت ضربان ساز دایم از دروازه های امنیتی عبور نکرد ولی حتی عبور لحظه ای نیز در بیشتر موارد مشکلی ایجاد نمی کند. از دیگر محیط هایی که باید بیماران دارای ضربان ساز دایمی قلب با احتیاط تردد کنند، فروشگاه های مجهز به سیستم ضدسرقت الکترونیکی است. در هر صورت به هنگام بروز علایمی نظیر سرگیجه و تپش قلب در چنین محیط هایی لازم است که به سرعت از محیط خارج شد و با پزشک معالج تماس گرفت.

تاثیر دستگاه های الکتریکی و مغناطیسی بر پیس میکر قلب

جریانهای الکتریکی و ایمنی بیمار و پرسنل در اتاق عمل

تشریح جزئیات آتش‌سوزی در پست فوق توزیع آبادان

های ,پیس ,میکر ,دستگاه ,، ,الکتریکی ,پیس میکر ,ممکن است ,دستگاه های ,مولد پالس ,ضربان ساز ,پالس تداخل ایجاد

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

یادداشت های یک غریبه